Het laatste nieuws

06-07 Nieuwsbrief juli 2017

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar

Lees meer …

29-06 Diploma-uitreiking Z&W 2017

Zorg & Welzijn leerlingen ontvangen hun diploma

Lees meer …

28-06 Diploma-uitreiking 2017

Techniek & Economie kregen hun diploma!

Lees meer …

14-06 Geslaagd!!

De examenuitslag is bekend!

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

06-07 Nieuwsbrief juli 2017

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar

Lees meer …

29-06 Diploma-uitreiking Z&W 2017

Zorg & Welzijn leerlingen ontvangen hun diploma

Lees meer …

28-06 Diploma-uitreiking 2017

Techniek & Economie kregen hun diploma!

Lees meer …

14-06 Geslaagd!!

De examenuitslag is bekend!

Lees meer …

Agenda 2017

Zomervakantie

10 juli
Maandag 10 juli t/m vrijdag 18 augustus 2017
Lees meer …

Herfstvakantie

16 oktober
Maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober 2017
Lees meer …

Kerstvakantie

25 december
Maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018
Lees meer …

Voorjaarsvakantie

26 februari
Maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018
Lees meer …

Pasen

30 maart
Vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april 2018
Lees meer …

Koningsdag

27 april
Vrijdag 27 april 2018
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Wat biedt ISW Vakcollege Hoge Woerd
Op onze locatie volg je hier de laatste twee jaar van het Vakcollege (vmbo bl en kl; óók met lwoo). Je leert vooral door veel te doen! Natuurlijk krijg je theorievakken, maar je gaat óók veel met je handen aan de slag in onze prachtige zeer goed uitgeruste vaklokalen. Wij hebben volop contacten met stagebedrijven uit de regio. Daarnaast bieden wij uitstekende (extra) zorg voor leerlingen waar onder Remedial Teaching (RT) en hulp bij huiswerk. De meeste van onze leerlingen zijn na twee jaar zo enthousiast geworden voor een vak, dat zij precies weten welke opleiding zij willen kiezen in het mbo. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor twee soorten onderwijs: Vakcollege bovenbouw en Vakcollege bovenbouw met lwoo.

Vakcollege bovenbouw ›  Vakcollege met lwoo ›  

Specialisaties op ISW Vakcollege Hoge Woerd

Het VMBO wordt vernieuwd! De ruim dertig afdelingsprogramma's worden in 2016 vervangen door tien profielen bestaande uit een kern, profielmodulen en keuzevakken. Deze profielen maken het mogelijk onderwijs op maat van de leerling aan te bieden en optimale leerlijnen naar het MBO vorm te geven.Met ingang van schooljaar 2016 - 2017 bieden wij de volgende profielen aan:

Economie & Ondernemen (E&O)Zorg en Welzijn (Z&W)Produceren, Installeren & Energie (PIE)Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

Met meer dan honderd bedrijven en instellingen uit de buurt hebben we samenwerkingsovereenkomsten over onder andere stageplekken.

Samenwerking Convenanten Stages

Onze vierdejaars leerlingen volgen één van de vijf vakrichtingen in één van de drie sectoren: Economie, Techniek (3 vakrichtingen) en Zorg & Welzijn.

EconomieZorg en WelzijnInstalektroBouwbreedMetaaltechniek

Het Goede Doel

Het Goede Doel

Onder het motto: "Doe ook eens iets voor een ander" hebben de afgelopen jaren onze leerlingen zich belangeloos ingezet voor tientallen Goede Doelen. Ieder jaar organiseerden wij in juni een Goede Doelen Dag.

Vanaf dit jaar gaan wij dit anders doen!

Met ingang van dit schooljaar kiezen onze leerlingen zelf een Westlands goed doel waarvoor zij zich gaan inzetten. Dit kan per activiteit verschillen. Gedurende het schooljaar zullen zij zich hiervoor belangenloos inzetten en zo hopen wij maatschappelijke betrokkenheid bij onze leerlingen te vergroten en zo veel mogelijk Westlandse goede doelen te helpen!

Verspreid over het hele jaar organiseren wij activiteiten. Leerlingen kunnen zich hiervoor bij de organiserende docent(en) inschrijven. Je kunt denken aan: een nieuwejaarsduik, rommelmarkt, film- of gamemarathon, een fietstocht of zwemwedstrijd, de leerlingen laten zich hiervoor sponseren of halen op een andere manier geld op voor het goede doel! Het schooljaar eindigen wij met een grootse avond waarbij wij de eindstand bekend zullen maken en het opgehaalde bedrag zullen overhandigen aan het door de leerlingen zelf gekozen goede doel.

Op deze website en via onze facebook en twitterpagina zullen wij een overzicht presenteren van de actviteiten, data & tijden.

En natuurlijk zullen wij jullie allemaal op de hoogte houden van de financiële tussenstand. Per slot van rekening doen wij het voor het goede doel!

En het eerste Westlandse goede doel dat onze leerlingen hebben gesteund is de Westlandse Voedselbank. Vlak voor de kerstvakantie is voor ruim € 500,- aan boodschappen opgehaald door onze kanjers!

 

 

Meestgestelde vragen

Welke niveaus zijn er?

In ons vakcollege zijn er klassen voor:

  • bl met lwoo (basisberoepsgerichte leerweg met leerwegondersteuning, voor sommige leerlingen is in de 4e het leerwerktraject het meest geschikt)
  • bl (basisberoepsgerichte leerweg)
  • kl (kaderberoepsgerichte leerweg). Ook in de kl is leerwegondersteuning mogelijk.

Hoe leer je huiswerk maken en leren?

De mentor leert je hoe je het beste je huiswerk kan plannen en maken.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Hoe lang zit je op Vakcollege ISW Hoge Woerd?

Het Vakcollege ISW Hoge Woerd heeft alleen de bovenbouw voor de beroepsgerichte leerwegen in huis. Je stroomt in in het derde leerjaar en sluit het vierde leerjaar af met het examen.

Is het kamp, de kennismakingsweek of de startweek verplicht?

Ja, als je bij ons op school komt is het deelnemen aan het kamp, de werkweek, de kennismakingsweek of de startweek verplicht. Die week is belangrijk om kennis met elkaar te maken. Ook leer je met elkaar samenwerken. Heb je toch een reden om niet mee te gaan (bijvoorbeeld vanwege je gezondheid)? Bespreek dat dan even met je mentor.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z'n allen!

Welke profielen zijn er bij het Vakcollege ISW Hoge Woerd?

  1. Economie en Ondernemen (E&O)
  2. Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
  3. Produceren, Installeren en Energie (PIE)
  4. Zorg en Welzijn (Z&W)
› Bekijk meer vragen